Alvast inspiratie opdoen voor uw vaarroute? Benieuwd naar ervaringen van andere vakantiegangers?

Op deze pagina leest u blogs met inspiratie voor uw vakantie, leuke reisverslagen, inspirerende routes en weetjes over varen, Friesland, en alles wat u onderweg kunt beleven. 

19-11-2021

Varen over de Friese meren

De Friese meren ontdekken? Dat kan met het huren van een motorboot of zeilboot. In deze blog vertellen we je daar graag meer over.
lees blog
02-11-2021

Voordelen motorboot huren

Wil je graag het water gaan verkennen en genieten van ultieme rust? Ontdek dan eens de voordelen van een motorboot huren. In deze blog vertellen we je er meer over.
lees blog
07-10-2021

Leren zeilen in Friesland

Altijd al zelf willen zeilen? Friesland ontdekken via het water is namelijk prachtig. Meer informatie over leren zeilen in Friesland lees je in deze blog.
lees blog
09-09-2021

Slapen op het water in Friesland

Slapen op het water in Friesland is een unieke beleving. Zeker als je houdt van rust, stilte, prachtige natuur en de wind door je haren. Benieuwd naar wat er mogelijk is? Ontdek het in deze blog.
lees blog
30-07-2021

Motorboot huren zonder vaarbewijs

Een motorboot huren en dat zonder vaarbewijs zal zorgen voor een onvergetelijke belevenis op het water. Alleen wanneer heb je wel en niet een vaarbewijs nodig? Dat leggen we uit in deze blog.
lees blog
25-06-2021

Friesland verkennen met zeilboot

Friesland verkennen met zeilboot wordt een onvergetelijke tijd. Ontdek vanaf het water wat er allemaal voor moois te zien en beleven valt in Friesland. Deze blog geeft je meer informatie over het huren van een zeilboot in Friesland.
lees blog
21-05-2021

Vaarregels voor beginners

Op het water heb je te maken met allerlei verschillende vaarregels. Als beginner kan dit ingewikkeld zijn, maar de vaarregels kennen is belangrijk voor de veiligheid op het water. In deze blog leggen we je daarom de vaarregels voor beginners uit.
lees blog
08-04-2021

Elfstedenroute varen

Cultuur, natuur en de gezelligheid van de stadcentrums, de Elfstedenroute met de motorboot door Friesland een bijzondere belevenis!
lees blog
02-03-2021

Varen met kinderen

Wanneer je als gezin wilt genieten van al het moois dat het water brengt is varen met kinderen zeker de moeite waard. In deze blog geven wij je daarom een aantal handige tips ter voorbereiding en wat je kunt doen tijdens varen met kinderen.
lees blog
19-02-2021

Top 10 vaarroutes in Friesland

Friesland ontdekken te water is adembenemend. Genieten van het weer, de natuur en alle mooie bezienswaardigheden. Op zoek naar de mooiste vaarroutes van Friesland? In deze blog hebben wij de top 10 vaarroutes in Friesland verzameld.
lees blog

Gastblog | Catering in Lelystad op het water? Dat kan!

Ga je lekker varen op het IJsselmeer en je wilt ook catering hierbij hebben? Dan is het zeker mogelijk. Iedereen kent het wel, lekker varen met je boot die je gaat huren in Lelystad. Heerlijk een dagje weg met vrienden of familie. Waar je dan niet over na wilt denken is, het kopen van de hapjes, drankjes alle andere spullen die daar bij komen kijken.
lees blog

Gastblog | Top 5 watersport tijdschriften van dit moment

Er gaat niets boven een tijdschrift lezen op het dek in het zonnetje. Maar welk tijdschrift is nou leuk om te lezen? Voor watersport- en bootliefhebbers zijn er verschillende tijdschriften met nieuws en tips op het gebied van watersport en boten. Benieuwd wat de leukste watersport tijdschriften van dit moment zijn? Wij hebben speciaal voor jou de vijf leukste op een rijtje gezet.
lees blog

Gastblog | Kan ik beter een boot huren of kopen?

Heerlijk bootje varen, wie houdt er niet van? Of het nu een dagje varen is in Friesland, of een onvergetelijke cruise richting Zuid Europa of misschien wel naar Noorwegen: op het water dobberen heeft altijd iet magisch.
lees blog

Gastblog | Bootje huren in Nederland: de leukste plekken om te varen

Willen jij en je gezin een dagje of weekend weg binnen Nederland? Voor een ultiem vakantiegevoel is het leuk om dan een bootje te huren. Leg de boot even stil en ga een stukje zwemmen met de kinderen, neem de vishengel mee of ga lekker borrelen op de boot. Je kunt tussendoor ook even aanmeren bij een leuk plaatsje, om hier te lunchen of een drankje te doen. Als het warm weer is in Nederland, is een bootje huren altijd een goed idee. Meestal heb je zelfs niet eens een vaarbewijs nodig. Wat zijn de leukste plekken in Nederland om een bootje te huren? Onze favoriete locaties vind je hieronder
lees blog

Gastblog | Zomervakantie vieren in Nederland

Blijf jij komende zomer in Nederland en wil je hier je vakantie vieren? Een vakantie in eigen land kan erg leuk zijn. Nederland is erg onderschat als vakantieland binnen Europa en ook voor Nederlanders zelf valt er nog veel te zien en te beleven. De meeste Nederlanders hebben sommige provincies zelfs nog nooit gezien. Ben jij bijvoorbeeld wel eens in Friesland geweest, of in Zeeland? Ben je ooit in de achterhoek geweest of op de prachtige Waddeneilanden? Als je inspiratie zoekt voor een leuke vakantie in Nederland, vind je hieronder een aantal tips.
lees blog

Gastblog | Een binnenvaartschip kopen: wat je moet weten

Een binnenvaartschip is een schip die producten en goederen vervoert over wateren die onder binnenwater vallen. Dit zijn onder andere meren, kanalen en rivieren. Met een binnenvaartschip vaar je dus niet over zee, maar juist over de binnenwateren van een land. Hierdoor zijn de schepen vaak wat lichter, maar nog steeds kunnen ze lange afstanden maken. Ook zeeschepen kunnen over binnenwater komen, maar binnenwaterschepen zijn echt speciaal voor binnenwater. Wil je graag binnenkort een binnenvaartschip kopen? Lees dan dit artikel voor meer informatie.
lees blog