Blogs

Inspiratie opdoen voor een vaarvakantie? 

Op deze pagina lees je onze blogs met inspiratie voor een fijne vaarvakantie, leuke reisverslagen, inspirerende routes en weetjes over varen, Friesland, en alles wat je onderweg kunt beleven.

Bekijk hier het overzicht

06-05-2022
Wil je Friesland graag vanaf het water ontdekken? Dan is een vaarvakantie natuurlijk de beste optie. Tijdens die vaarvakantie wil je natuurlijk ook wel eens ergens aanleggen om verder op ontdekking te gaan. Daarom delen wij in deze blog unieke aanlegplaatsen in Friesland. Zo maak jij je vakantie helemaal compleet.
22-04-2022
Wil je Friesland graag vanaf het water ontdekken? Dan vind je in deze blog de mooiste vaargebieden in Friesland. Boordevol tips en mooie steden.
20-01-2022
Wil je graag een weekendje weg en genieten van rust en prachtige natuur? Kies dan voor een weekendje weg in Friesland op het water. In deze blog vertellen we je er meer over.
16-12-2021
Een vaarvakantie in Friesland ervaren? Ontdek het met de Yachtcharter en bezoek alle mooie plaatjes die Friesland te bieden heeft.
19-11-2021
De Friese meren ontdekken? Dat kan met het huren van een motorboot of zeilboot. In deze blog vertellen we je daar graag meer over.
02-11-2021
Wil je graag het water gaan verkennen en genieten van ultieme rust? Ontdek dan eens de voordelen van een motorboot huren. In deze blog vertellen we je er meer over.
07-10-2021
Altijd al zelf willen zeilen? Friesland ontdekken via het water is namelijk prachtig. Meer informatie over leren zeilen in Friesland lees je in deze blog.
09-09-2021
Slapen op het water in Friesland is een unieke beleving. Zeker als je houdt van rust, stilte, prachtige natuur en de wind door je haren. Benieuwd naar wat er mogelijk is? Ontdek het in deze blog.
30-07-2021
Een motorboot huren en dat zonder vaarbewijs zal zorgen voor een onvergetelijke belevenis op het water. Alleen wanneer heb je wel en niet een vaarbewijs nodig? Dat leggen we uit in deze blog.
25-06-2021
Friesland verkennen met zeilboot wordt een onvergetelijke tijd. Ontdek vanaf het water wat er allemaal voor moois te zien en beleven valt in Friesland. Deze blog geeft je meer informatie over het huren van een zeilboot in Friesland.
21-05-2021
Op het water heb je te maken met allerlei verschillende vaarregels. Als beginner kan dit ingewikkeld zijn, maar de vaarregels kennen is belangrijk voor de veiligheid op het water. In deze blog leggen we je daarom de vaarregels voor beginners uit.
08-04-2021
Cultuur, natuur en de gezelligheid van de stadscentrum, de Elfstedenroute met de motorboot door Friesland een bijzondere belevenis!
02-03-2021
Wanneer je als gezin wilt genieten van al het moois dat het water brengt is varen met kinderen zeker de moeite waard. In deze blog geven wij je daarom een aantal handige tips ter voorbereiding en wat je kunt doen tijdens varen met kinderen.
19-02-2021
Friesland ontdekken te water is adembenemend. Genieten van het weer, de natuur en alle mooie bezienswaardigheden. Op zoek naar de mooiste vaarroutes van Friesland? In deze blog hebben wij de top 10 vaarroutes in Friesland verzameld.