Friesland verkennen met zeilboot

Friesland verkennen met een zeilboot, wie wil dat nu niet? Varen met de wind in de zeilen over de Friese meren varen en natuurlijk dicht gelegen bij het IJsselmeer. Als je kiest Friesland wilt verkennen met een zeilboot, dan kun je genieten van een echte zeilvakantie. Friesland heeft veel moois te bieden en dat geldt ook voor de Friese wateren.

We vertellen je in deze blog daarom graag wat er allemaal mogelijk is met een zeilboot door Friesland. Ontdek de Friese schoonheid op het water met een zeilboot.

Zeilvakantie in Friesland; wat valt er te zien en beleven?

In veel gevallen kun je een zeilboot huren zonder vaarbewijs. Bij het huren van een motorboot is vaak wel een vaarbewijs nodig. Voor het besturen van een zeilboot dien je te beschikken over voldoende ervaring. Het belangrijkste is dat jezelf vertrouwd bent met het varen en manoeuvreren van de zeilboot. Zeker wanneer je op open water vaart, zoals het IJsselmeer of de Waddenzee. Wanneer dat compleet is kun je gaan kijken naar wat er allemaal te zien en beleven valt tijdens het varen.

Via het Sneekermeer kun je naar de Alde Feanen zeilen. Dit is perfect voor de ultieme rustzoekers. In de nacht overnacht je in een fijne en gezellige haven bij een stadscentrum of in de natuur aan een marrekrite. Je kunt ook gaan varen naar het IJsselmeer en de oversteek maken naar Enkhuizen of Medemblik.

De route via het IJsselmeer en de Waddenzee is ook adembenemend. Markerwadden mag zeker niet ontbreken in het lijstje. Dit gebied is voorzien van een prachtig stuk natuurgebied. Dus echt de moeite waard om doorheen te zeilen en te genieten van al het moois. Wij hebben op onze website tevens een blog met de top 10 vaarroutes in Friesland. Zeker de moeite waard om vanuit daar je zeilvakantie te plannen.

Waar een zeilboot huren in Friesland?

Zonder zeilboot kom je natuurlijk nergens. Bij ons van Bootverhuur Hospes kun je terecht voor het huren van een zeilboot in Friesland. Onze zeilboten zijn geschikt voor 2 tot 6 personen. Met onze schepen met ondiepe kiel kom je binnen het Friese meren gebied al op de mooiste plekjes. Je kunt kiezen voor een weekendje weg met de zeilboot, maar ook voor een midweek, week of meerdere weken. De zeilboten zijn compleet uitgerust en beschikken over zeilen/tuigage en de motoren en elektronica zijn tevens goed onderhouden. Voor alle bemanning zijn er reddingsvesten aanwezig.

Om te genieten van optimaal comfort is er een complet inventaris en hoofkussens aan boord. De zeilboten zijn luxe uitgevoerd en beschikken over een gasfornuis, oven, koelkast, een eigen toilet en de 31 ft. – 33ft heeft zelf beschikking over warmwater door middel van een boiler. Een zeilboot huren bij ons wordt een moment op het water om nooit meer te vergeten.

Voor vragen over het huren van een zeilboot of wat er allemaal nog meer te doen is in Friesland, neem dan contact met ons op. Wij helpen en adviseren je dan graag persoonlijk verder. Zo kunnen wij jou een zeilvakantie van je dromen bieden.