Leren varen in de praktijk

Watersport is fantastisch!

Jouw vaarvakantie, weekend of midweek sportief én vol vertrouwen beginnen, ook met minder ervaring?
Of wil je na het zeilen in een open zeilboot overstappen op een groter, sneller zeiljacht?
Bij ons ben jee aan het juiste adres voor profesionele en veilige vaartrainingen / zeillessen. Een vaartraining is niet verplicht* maar kan je wel met meer zekerheid en plezier je vakantie laten beleven.
De training is niet alleen voor de kapitein maar erg leerzaam voor de complete bemanning. Een erkende (CWO gecertificeerde) instructeur gaat met jullie het water op om u de fijne kneepjes van het zeilen of varen met een motorboot te leren.

*Indien je beschikt over aantoonbare ervaring of zeildiploma's.

Vaarlessen in de praktijk

Opfriscursus (2 uur)
Een praktijkgerichte instructievaart, je leert het schip goed kennen.

Vaarles (3 uur)
Je leert het schip bedienen, manoeuvreren, aanleggen en afmeren. Tevens wordt aandacht besteed aan de regels op het water.

Kosten vaarles € 65,- per uur.

Een hele dag les? Of tijdens je verblijf aan boord meerdere dagen les? Ook dat is geen probleem. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Iedereen ontvangt voor afvaart passende reddingsvesten én lifelines.

Hoe gaat het in z'n werk?

De vaarles wordt gepland op de dag van aankomst. Bij ontvangst krijgt u eerst van ons uitgebreide gebruiksinstructies. Vervolgens komt de instructeur aan boord om direct met u te gaan zeilen / varen.

De vaarles kunt u bij de online reservering direct boeken. Achteraf reserveren is uiteraard mogelijk. Doe uw aanvraag uiterlijk 2 weken voor aankomst.