Leren varen in de praktijk

Watersport is fantastisch!

Jouw vaarvakantie, weekend of midweek sportief én vol vertrouwen beginnen, als je nog niet zoveel ervaring met varen hebt? Of wil je na het zeilen in een open zeilboot overstappen op een groter, sneller zeiljacht? Of maak je de overstap van zeilen naar motorbootvaren?

Bij ons ben je aan het juiste adres voor profesionele en veilige vaartrainingen / zeillessen. Een vaartraining is niet verplicht* maar kan je wel met meer zekerheid en plezier je vakantie laten beleven.
De training is niet alleen voor de kapitein maar erg leerzaam voor de complete bemanning. Een erkende (CWO gecertificeerde) instructeur gaat met jullie het water op om u de fijne kneepjes van het zeilen of varen met een motorboot te leren.

*Indien je beschikt over aantoonbare ervaring of zeildiploma's. Bij weinig ervaring stellen wij een vaartraining verplicht.

Vaarlessen in de praktijk

Opfriscursus (2 uur) € 150,-
Een praktijkgerichte instructievaart, je leert het schip goed kennen.
Geschikt wanneer je wel ervaring hebt met motorboot varen of zeilen maar niet met dit specifiek gehuurde schip.

Vaarles (3 uur) € 220,-
Je leert het schip bedienen, manoeuvreren, aanleggen en afmeren. Tevens wordt aandacht besteed aan de regels op het water.
Geschikt wanneer je minimale ervaring hebt met bijvoorbeeld kleinere motorsloepen of open zeilboten.

Een hele dag les? Of tijdens je verblijf aan boord meerdere dagen les? Ook dat is geen probleem. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Iedereen ontvangt voor afvaart passende reddingsvesten én lifelines.

Hoe gaat het in z'n werk?

De vaarles wordt gepland op de dag van aankomst. Bij ontvangst krijg je eerst van ons uitgebreide gebruiksinstructies. Vervolgens komt de instructeur aan boord om direct met je te gaan zeilen / varen.

De vaarles reserveer je direct online of boeken wij in overleg als extra optie.
Achteraf reserveren is uiteraard mogelijk. Doe deze aanvraag uiterlijk 2 weken voor aankomst!