Boot huren in Friesland? Bootverhuur Hospes

Ontdek wat Friesland op het water u te bieden heeft! Bootverhuur Hospes in Sneek heeft een veelzijdig aanbod boten waarmee u de Friese wateren kunt gaan verkennen.

Vanuit de haven vaart u direct op het prachtige Friese merengebied. Vaar vanaf het Sneekermeer naar de prachtige Brekken, de Poelen en bezoek de gezellige plaatsjes Terhorne, Joure en Langweer. Of kies een route door het centrum van Sneek naar het prachtige IJlst, het gezellige Heeg, Bolsward of Franeker. Vanuit Sneek zijn talloze vaarrouten te nemen. Een boot huren in Friesland was nog nooit zo gemakkelijk, bekijk de vloot en boek online uw vaarvakantie. De boekingskalender is altijd actueel!

Heerlijke tijd gehad. Prachtig door Friesland gevaren. Comfortabele boot, goed bed. Ruimte genoeg voor 2 pers

Familie Band - Motorboot cabin 'Samana'
Exclusieve vloot
Familiebedrijf sinds 1932
Geen vaarbewijs nodig

Een fantastische vaarvakantie

Wilt u een boot huren in Friesland? Wacht niet langer en ontdek deze prachtige provincie! Friesland heeft het mooiste vaargebied van Nederland, het is niet voor niets zo geliefd bij watersporters uit binnen- én buitenland. Bootverhuur Hospes biedt prachtige schepen voor vaarvakanties van 2 tot 6 personen.

Met een motorjacht vaart u prachtige routes én door de lage doorvaarthoogten (2.50 meter) komt u op de mooiste plaatsen.
Ook voor een zeiljacht gaat u naar Hospes in Sneek. U kiest uit de gerenomeerde merken, Bavaria, Beneteau, Dehler, Dufour. Sportief zeilen met een goed uitgerust zeiljacht van Hospes gegarandeerd een onvergetelijke vaarvakantie.

Overnachten doet u in een van de velen havens die Friesland rijk is of u overnacht rustig en ontspannen op de goed verzorgde ligplaatsen in de natuur. Kijk voor meer informatie over overnachten in de natuur op de pagina van Marrekrite.

boot huren friesland bootverhuur hospes

Veiligheid boven alles

Veiligheid staat boven alles, u krijgt van ons reddingsvesten mee voor uzelf én uw bemanning. Een EHBO-set, lifelines, brandblusser(s) zijn aan boord aanwezig. Wij zorgen voor een goede verzekering voor als er onderweg schade ontstaat. U betaalt de borg, dit is tevens uw eigen risico bij schade.

Om veiligheid op het water te waarborgen is het van belang dat uzelf praktische vaarervaring heeft en beschikt over de belangrijkste theoretische kennis of in bezit bent van een vaarbewijs.
Heeft u weinig praktijkervaring? Dan reserveren wij voor u een vaarles met een ervaren trainer. Zo begint uw vaarvakantie rustig en vertrouwd.

veilig het water op

Vaarroute tips

Elfstedenroute

Vanuit de haven van Bootverhuur Hospes vaart u de wereldberoemde Elfstedenroute. Met vertrekpunt Sneek vaart u naar IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum om te finishen in de prachtige culturele hoofdstad Leeuwarden. Wilt u een boot huren in Friesland en deze route varen dan raden wij u aan om gebruikt te maken van onze motorboot verhuur. Met een motorjacht van Bootverhuur Hospes uit Sneek vaart u (of een deel van) deze legendarische route. Wij zijn benieuwd naar uw vakantieverhalen en belevenissen nadat u deze route hebt gevaren.

Waddeneilanden

Zeilen naar het IJsselmeer en dán de wadden op! Een ware belevenis voor iedere watersporter. Met onze comfortabele zeiljachten maakt u de oversteek naar het gezellige Texel of Terschelling, of kiest u voor iets meer rust op Schiermonnikoog, Vlieland of Ameland. Dankzij de zeilboot verhuur van Hospes wordt dit een fantastisch avontuur.

Benieuwd naar andere vaarroutes? Voor een aantal prachtige vaarroutes welke vanuit onze haven gestart kan worden klikt u hier.

vaartips friesland waterpoort sneek

Vaarvakantie tips

Gezinsvakantie

Met het hele gezin op het water in Friesland, dat is pas vakantie vieren. Friesland heeft enorm veel activiteiten te bieden voor het gehele gezin. In Sneek bezoekt u het Fries Scheepsvaartmuseum én geniet u van al het aanbod restaurants en bistro’s van deze Stad. In Terherne brengt u een bezoek aan het Kameleondorp. Het subtropisch zwemparadijs ‘Swimfun’ in Joure is ook met wat minder mooi weer een heerlijk uitje. Vaar door naar de Galamadammen met fietsverhuur, restaurant, zwembad en sauna. De grotere wateren zoekt u op door naar het IJsselmeer te zeilen, gezellig op de dijk in Hindeloopen en maak de oversteek naar Medemblik of Enkhuizen. Natuurlijk geven wij u graag tips voor een passende route en fijne havens!

Rust en natuur

Zoekt u rust en natuur? Vaar dan vanuit onze haven zuidelijk naar de Weerribben-Wieden, langs de landerijen vaart u richting bosrijker gebied. Vanuit Sneek vaart u via Joure naar Echtenerbrug. Doe de historische steden aan zoals Ossenzijl, Blokzijl en Kraggenburg, ervaar de rust bij Kalenberg en de gezelligheid in Blokzijl. Natuurlijk brengt u een bezoek aan het wereldberoemde Giethoorn. Onderweg op deze prachtige route overnacht u in de nette en goed onderhouden havens die dit waterrijke gebied te bieden heeft.

Boot huren Friesland? Boek bij Bootverhuur Hospes

Wilt u een boot huren in Friesland bij Bootverhuur Hospes dan kunt u kiezen uit een divers aantal boten. Onze vloot bestaat u 7 motorjachten (2 tot 4 persoons) en 7 zeilboten (25 tot 33 ft.) Door onze kleinschaligheid zijn wij groots in service en klantgerichtheid. Uw vakantie in Friesland begint zodra u bij ons het terrein op rijdt. Na ontvangst en het afwikkelen van de huur-formaliteiten stappen wij met u aan boord voor een uitgebreide instructie. Natuurlijk heeft u zich al in kunnen lezen, u ontvangt namelijk een week voor aankomst een welkomstmail met nuttige informatie.

  • Exclusieve vloot
  • Familiebedrijf sinds 1932
  • Geen vaarbewijs nodig