Leren zeilen in Friesland

Als je wilt leren zeilen in Friesland ervaar je de ultieme beleving op het water. De perfecte plek om te leren zeilen in Nederland is namelijk in Friesland. Met de juiste begeleiding van een professionele zeilschool of instructeur kun je Friesland te water gaan ontdekken. Bij ons van Bootverhuur Hospes bieden we verschillende vaarlessen aan. Ideaal voor als je na het zeilen in een open zeilbootje wilt overstappen op een groter en sneller zeiljacht. Bij ons ben je aan het juiste adres voor professionele en veilige vaartrainingen en zeillessen.

In deze blog vertellen we je graag meer over leren zeilen in Friesland en wat je allemaal op het water kunt gaan ontdekken.

Populaire zeilgebieden

Het Sneekermeer is misschien wel het bekendste zeilgebied van Friesland, mede door de zeilwedstrijden in de Sneekweek én de vele zeilscholen die zich rondom die prachtige meer hebben gevestigd. Naast het Sneekermeer in Sneek zijn Lemmer en Sloten ook prachtige gebieden om te zeilen. De behoren tot de Friese meren. Lemmer is met zijn zandstrand aan het IJsselmeer en een bruisend centrum erg leuk om te zeilen.

Als je gaat zeilen door Sloten dan maak je kennis met een schilderachtig 13e -eeuwse stadje. Het kleinste stadje van Friesland was in de 16e eeuw een echte vestingstad. Sloten is zeer geliefd bij de watersporters. Naast deze 3 steden heeft Friesland nog veel meer mooie vaarroutes. Check daarom eens onze blog 'Friesland verkennen met zeilboot' voor alle mooie plekjes en routes.

Zeilen door Friesland

Met een boot huren kun leren zeilen in Friesland. Je huurt dan een goed onderhouden, compleet ingerichte zeilboot en reserveert daarbij dan een instructeur voor een hele dag, een paar uren of misschien wel voor de hele week. Dit is afhankelijk van je ervaring, de bemanning én natuurlijk hoe goed je het kunt. Op die manier geef je een geheel eigen invulling in een zeilvakantie in Friesland.

Je kunt bijvoorbeeld leren zeilen in Friesland met een kajuitzeilboot. Daarbij leer je niet alleen zeilen, maar heb je tevens een heerlijke zeilvakantie met je eigen kajuitzeilboot. Die is voorzien van een keukentje, toilet en slaapvertrekken. Afhankelijk van de grootte huur je al een kajuitzeilboot van 25 voet tot 33 voet bij Bootverhuur Hospes. Dit vanuit het zeilcentrum van Friesland Sneek. Zonder bruggen of sluizen vaar je bijna zeilend de haven uit en zo het Sneekermeer op. Vanuit het Sneekermeer vaar je door naar de prachtige merengebieden die Friesland te bieden heeft.

Leren zeilen in Friesland met instructeur

Leren zeilen in Friesland is zo geregeld. Bootverhuur Hospes werkt samen met vaarschool ‘Veiliger varen’. Een professionele en erkende CWO zeilinstructeurs zijn vrijwel altijd beschikbaar om je te helpen bij het leren zeilen. Daarin zijn verschillende mogelijkheden, want we zijn tenslotte allemaal anders en dat geldt ook voor het leren zeilen. De één zal het sneller onder de knie hebben dan een ander en dit is geen probleem.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bekijk op onze website de beschikbare zeilboten én vraag naar de mogelijkheden om een zeil les te reserveren. Voor vragen kun je contact met ons opnemen. Tot ziens op het water!