Bootverhuur Friesland? Welkom bij Hospes!

Friesland is adembenemend mooi, maar vanaf het water ziet deze provincie er misschien nog wel mooier uit. Jaarlijks ontvangen we bij onze bootverhuur in Friesland dan ook vele watersportliefhebbers die Friesland willen (her)ontdekken. En ze komen ook altijd weer terug. 

Wij hebben een goed verzorgde en veelzijdige vloot voor u klaarliggen waarin u uw weekend, midweek, week of langer op de Friese meren kunt vertoeven.

Heerlijke tijd gehad. Prachtig door Friesland gevaren. Comfortabele boot, goed bed. Ruimte genoeg voor 2 pers

Familie Band - Motorboot cabin 'Samana'
Exclusieve vloot
Familiebedrijf sinds 1932
Geen vaarbewijs nodig

Welke boten kunt u huren?

Onze huurvloot is onder te verdelen in 2 categorieën: zeiljachten en motorboten. Beide ideaal voor een vaarvakantie met 2 tot 6 personen.

Zeiljachten

Met het huren van één van onze moderne zeiljachten beleeft u een actieve vaarvakantie. Het is letterlijk ‘alle hens aan dek’. Stap aan boord van een zeiljacht als de Dehler of Beneteau en trotseer de Waddenzee en/of het IJsselmeer. Of ga voor de kleinere meren als het Sneekermeer, Hegermeer of ontdek prachtige natuurgebieden als de ‘Alde Feanen’. En wanneer u een dagje gewoon op de motor wilt varen kan dat natuurlijk ook.

Zeiljacht bootverhuur friesland

Motorjachten

Puur genieten en alleen lekker relaxt op de motor varen? Kies dan uit een van onze luxe motorjachten. Dankzij de lage doorvaarthoogte van onze Sedan Linssen Grand Sturdy en Cabin Langenberg motorboten kunt u de meeste vaarroutes van Friesland gaan ontdekken. De AC modellen bieden enorm veel ruimte voor het gehele gezin.

Compleet ingerichte boten

In beide type boten kunt u heerlijk overnachten en ontwaken met een kopje koffie, terwijl u over het water tuurt. Onze huurboten zijn dan ook voorzien van een complete ingerichte keukens. Dankzij de (hete lucht) verwarming kunt u het hele vaarseizoen een boot huren bij ons in Friesland. Alle schepen hebben een walstroomkabel om in havens en op ligplaatsen te kunnen beschikken over 220 volt aan boord. Al onze schepen hebben teven een toilet en enkele zeiljachten en alle motorboten beschikken over een eigen douche.

Bootverhuur zonder vaarbewijs

Voor onze vloot hoeft u niet in het bezit te zijn van een vaarbewijs. Voor u en onze veiligheid stellen wij vaarervaring wel verplicht. Wij vragen u bij reservering uw praktijkervaring aan ons door te geven. Het is vanzelfsprekend wel erg belangrijk dat u de regels op het water kent. Vaar bijvoorbeeld niet harder dan nodig is. Ken de voorrangsregels, en weet wat de betonningen, verkeersseinen en verlichting betekenen. Kennis van de elementen water, wind en weersveranderingen zijn onmiskenbaar met varen verbonden. Onze schepen zijn uitgerust met windmeters, dieptemeters en snelheidsmeters. Uiteraard zijn de belangrijkste waterkaarten (Friesland, IJsselmeer, Wateralmanak I) aan boord. Tevens vindt u in al onze schepen een uitgebreid boordboek met gebruiksinformatie, nuttige informatie en vaarroutes.

Ervaring en opfriscursus

Ervaring met varen met een motorboot of zeiljacht is noodzakelijk bij de huur van een boot. Is het voor u lang geleden? Bent u na jarenlang zeilen nu toe aan een motorboot? Of wilt u met wat meer zekerheid uw vakantie tegemoet gaan? Dan reserveren wij voor u een praktijkvaarles met een erkend instructeur. Op de dag van aankomst gaat u op het door u gehuurde jacht varen in de praktijk onder begeleiding van de instructeur. Lees ook eens onze vaartips.

varen zonder vaarbewijs bootverhuur hospes

Vaarroutes in Friesland

Als u dan toch langskomt bij onze bootverhuur in Friesland, dan hebben we nog een enkele prachtige vaarroutes die we u mee willen geven. Als tip. En eigenlijk maakt het niet uit waar u bent in onze prachtige provincie, overal is het mooi. Toch willen we u de volgende vaarroutes niet onthouden:

Elfstedenvaarroute

Startend vanuit onze haven in Sneek vaart u de wereldberoemde Elfstedenroute. U kiest zelf welke richting u start, de Noordelijke route via de Swette naar Leeuwarden, richting het prachtige Dokkum en dan weer afbuigend naar het gezellige Franeker en Harlingen. Of u start de Zuidelijke route via IJlst, Sloten, Stavoren, Hindelopen, Workum en Bolsward. Vanzelfsprekend kiest u zelf hoe lang de route die u kiest wordt en of u alle elf steden aan doet tijdens uw vakantie.

Aquaductroute

De Aquaductenroute is 76 kilometer lang en gaat door het zuidwestelijke deel van de Friese meren. Deze vaarroute passeert 5 aquaducten waardoor je niet steeds hoeft te wachten op brugbediening, deze route is het hele jaar toegankelijk. Je vaart via Sneek, de Brekken langs het Geau-Akwadukt bij IJlst, de Jeltesleat-Akwadukt bij Hommerts en het Le-Akwadukt bij Woudsend. Een leuke route om met kinderen te varen, naar de gezellige dorpjes, Heeg en Woudsend.

Middelseeroute

De Middelsee route heeft een maximale doorvaarthoogte van 2,46 meter. Hierdoor is deze alleen geschikt voor onze motorboten Cabin Langenberg en onze Linssen Grand Sturdy Sedan modellen. Een prachtige route langs tal van pittoreske plaatsen. Een prachtige rustige route als je de drukke vaarwegen even links wilt laten. U vaart langs steden zoals Sneek, Bolsward, Franeker en Leeuwarden.

Bootverhuur in Friesland bij Bootverhuur Hospes

U kunt het hele vaarseizoen (ook met minder weer) genieten van alles wat Friesland u vanaf het water te bieden heeft. Zoek uw boot, boek snel op uw gewenste datum (voor een ander deze datum inneemt) en we verwelkomen u binnenkort graag bij Bootverhuur Hospes in Sneek!

  • Exclusieve vloot
  • Familiebedrijf sinds 1932
  • Geen vaarbewijs nodig

Wilt u eerst meer weten voor u gaat boeken? Neem dan contact met ons op.