Historie van ons familiebedrijf

Waar het begonnen is

Overgrootvader Klaas Hospes was (1927 -1953) de eerste havenmeester van de Sneeker Jachthaven b.v. in Sneek. Hij en zijn vrouw Trijntje waren hét voorbeeld van gastvrijheid. De verhalen over Klaas Hospes zijn terug te lezen in de geschiedenisboeken van de Sneeker watersport en jachthaven. Velen van ver kenden Klaas en zijn vrouw vanwege hun gastvrijheid en het tot in de puntjes verzorgen van de schepen van booteigenaren en bezoekers van de Sneeker Jachthaven.

Anno 1932
In 1932 richte zijn zoon, Ids Hospes sr. Jachtwerf Hospes op, gevestigd aan de huidige locatie, Burgemeester de Hooppark 3 in Sneek. De scheepswerf bouwde houten schepen, restaureren en onderhouden van houten zeilboten en stalen zeil- en motorboten behoorde tot de dagelijkse werkzaamheden.
Vanaf de jaren '60 werden er ook zeilboten verhuurd en veranderde de naam in
Jachtwerf & Bootverhuur I. Hospes.

Begin jaren '80
Zoon, Klaas Hospes jr. een fanatiek zeiler, nam het bedrijf in 1979 samen met zijn vrouw Cobie Hospes - de Jong over. De nieuwbouw van houten schepen was niet langer de hoofdtak. Samen breiden zij de verhuurvloot van het bedrijf verder uit met o.a. Victoire zeiljachten en stalen kajuitzeilers.
Vanuit de jachtwerf werd onderhoud, reparatie en (winter)stalling aangeboden. Vanaf 2008 werd de verhuurvloot uitgebreid met stalen motorboten.

2011
In 2011 treedt zoon Ids Hospes jr. toe tot het familiebedrijf. Met expertises op het gebied van zeil- en vaarinstructeur, jachtschilder- en interieurbouw.
De verhuurvloot groeit steeds meer tot de veelzijdige en moderne vloot welke het nu is.
In 2019 treedt ook Ids zijn vrouw Selma toe tot het familiebedrijf.

Pake Ids Hospes