Vaarvakantie met de Yachtcharter

Een vaarvakantie in Friesland is een fantastische beleving. In combinatie met één van onze boten kun je de allermooiste herinneringen maken. Kies voor een luxe motorboot of ga sportief zeilen met één van onze zeilboten. Dé Yachtcharter van Sneek en omstreken heeft alles in huis voor een fijne vaarvakantie in Friesland. Je kunt een Yachtcharter eenvoudig boeken op onze website. De boten zijn goed onderhouden, van alle gemakken voorzien en te huur zonder vaarbewijs.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden en delen handige en leuke tips met je om jouw vaarvakantie onvergetelijk te maken.

Restaurants in Sneek

Tijdens je vakantie is het goed om jezelf een beetje extra te verwennen met een heerlijke lunch of diner. In Sneek vind je veel verschillende restaurants. Vanaf onze haven loop je in 10 minuten in het stadscentrum, bezoek de marktstraat en kies uit één van de gezellige terrassen en fijne restaurants. Lunch aan het water bij een van de fantastische lunchrooms. Een aantal van onze tips:

  • Restaurant Onder de Linden (met het mooiste zonnige terras van Sneek) 
  • Luchroom Royaal Belegd aan het water (bij de Waterpoort!) 
  • Restaurant de Kajuit (3 minuten lopen vanaf Bootverhuur Hospes)

Voor onze tips onderweg raden we restaurant het wapen van IJlst aan. Vaar via de Geeuw, een korte route voor de eerste dag. Of bezoek het Theehuis in Grou. Deze bevindt zich aan de watersportboulevard.

Jachthavens in Friesland

Wist je dat voor 50% uit water bestaat? Niet gek natuurlijk dat er dan ook tientallen grote en nog veel meer kleinere passantenhavens en jachthavens gelegen zijn.  Zoek op Google ‘jachthavens in Friesland’ en je vindt direct vele passantenhavens en jachthavens. Overnachten in havens is ontzettend leuk én gezellig. Je ontmoet er andere vakantiegangers en er is altijd wel wat te beleven. Veel havens zijn de afgelopen jaren gemoderniseerd, de sanitaire voorzieningen zijn tip top in orde. Tevens vind je er wasserettes en een afwasgelegenheid. Of speeltoestellen voor jong- en oud en soms zelfs een fijn zwembad.

De havenrestaurants hebben de lekkerste gerechten op de menukaart staan. Kortom genoeg om te willen overnachten in één van de havens in Friesland. Sneek is bij uitstek dé watersportstad van Friesland. Uiteraard bezoek je tijdens je vaarvakantie verschillende plaatsen. We hebben daarom een blog over de top 10 vaarroutes in Friesland. Je leest daar meer over verschillende routes 
en de diverse bezienswaardigheden. We hebben tot slot nog een aantal tips voor havens onderweg. Je vindt ze hieronder:

  • Passantenhaven de Eendracht in Heeg (ook leuk met kinderen) 
  • Jachthaven en camping De kuilaart in Koudum (vooral met kinderen) 
  • Passantenhaven Grou aan de gezellige watersportboulevard (!) 
  • Passantenhaven Langweer loopafstand van toeristisch centrum

Vaarvakantie boeken bij Bootverhuur Hospes

Wil je Friesland graag ontdekken vanaf het water? Ontdek dan de mogelijkheden op onze website voor het huren van een motorboot of zeilboot. Onze verhuurvloot is erg in trek bij vele (terugkerende) gasten. Een vaarvakantie in Friesland wordt een onvergetelijke en relaxte vakantie. Voor vragen of meer informatie kun je contact met ons opnemen. Wij helpen je dan graag verder.