Watersport & gastvrijheid zit in onze genen

 

 

Welkom bij ons mooie familiebedrijf in Sneek!

Jachtwerf Hospes werd opgericht in 1932 door oer-pake Ids Hospes, de verhuurvloot is groot geworden door vader Klaas Hospes, het bedrijf is uitgegroeid tot een modern bootverhuurbedrijf met zoon Ids Hospes aan het roer.

Vakantie begint al als je de laan in rijdt van het mooie groene Burgemeester de Hooppark in Sneek. Aangekomen op de gezellige jachthaven van Hospes parkeer je de auto vrijwel direct bij de gehuurde boot. Ids & Selma heten je van harte welkom.

"Wij worden blij van 'gewoon goed geregeld’ en dat beloven wij onze gasten!"

Als 3e generatie in dit familiebedrijf zijn wij enorm trots samen aan het roer te staan. Dit doen wij met veel passie en enthousiasme. Als eigenaren zijn wijzelf altijd aanwezig op onze haven om alle werkzaamheden in goede banen te leiden en om onze gasten persoonlijk welkom te heten en wegwijs te maken op het gehuurde schip. Wij kennen onze boten en de Friese meren als geen ander, we nemen de tijd voor onze gasten om uit te leggen hoe alles werkt en welke routes passend zijn.

Wij van familiebedrijf Bootverhuur Hospes in Sneek staan voor:

✓ Perfect verzorgde boot

✓ Gastvrij & bereikbaar

✓ 'Gewoon goed geregeld'

Aangenaam, Ids Hospes

Geboren in het gezin Hospes waarin het bedrijf altijd een prominente rol innam met vader Klaas en moeder Cobie werkzaam ‘op de werf’. Als kind waren Ids en zijn zus Amarins veel te vinden op, rond of in het water.
De vrije weekenden werden vaak besteed met zeilen of uitjes met de boot. In de wintermaanden was skiën vaste prik en al snel stond in de zomervakantie zeilkamp in Ids zijn agenda.
Een sportief kind met veel talent voor (water)sport. Als opleiding werd de keus gemaakt voor de sportacademie ‘CIOS’ om daarna te leren in de scheepsinterieurbouw en scheepsmakelaardij. Gewerkt bij verschillende watersport gerelateerde bedrijven lonkte het ‘eigen baas zijn’ toch het meest.

Sinds 2011 als mede-eigenaar samen met zijn ouders. In 2018 trad ook zijn vrouw Selma toe tot het familiebedrijf. Samen voeren zij de bedrijfsvoering van de Bootverhuur en Jachtwerf.
Kenmerkend aan Ids is zijn enthousiasme, positieve instelling en doorzettingsvermogen. Voor elke uitdaging is een oplossing te vinden. Door zijn kennis over- en netwerk in de watersportwereld in Friesland weet hij het ‘gewoon goed te regelen’ voor zijn gasten en klanten.

Aangenaam, Selma Vos - Hospes

Geboren in Elfstedenstad IJlst, opgegroeid binnen een warm gezin met een jonger broertje had Selma een brede interesse. Na opleidingen in Handel, Logistiek en Interieur-design volgde ze een studie Marketing & Communicatie. Nadat ze was afgestudeerd dacht ze dat de grote stad haar thuis zou worden. Niets werd minder waar in hun woonplaats Sneek ontmoete ze Ids en dat bleek de perfecte match te zijn.

Na een carriereswitch in 2018 besloten zij en Ids dat ze actief zal worden binnen het familiebedrijf. Selma is de spin in het web, met haar organisatietalent en sterk gevoel voor gastvrijheid en perfectionisme staat zij haar vrouwtje bij Hospes.
De veelzijdigheid in werkzaamheden, van planning & administratie tot het inchecken van gasten en alles wat daarbij komt kijken is op haar lijf geschreven.