Varen met kinderen

Varen op zich is al een groot en spannend avontuur. Het wordt pas echt leuk als de kinderen ook mee gaan. Het varen met kinderen is gezellig en avontuurlijk. Je ziet ze al genieten als ze de boot zien, hun reddingsvest aantrekken en op een motorboot of zeilboot stappen. Friesland biedt, rust, ruimte en vrijheid op het water. Een perfecte combinatie dus om te gaan varen met kinderen door Friesland. De provincie Friesland heeft fantastisch veel aanlegplaatsen, zwemplaatsen en natuurlijk de vele stadjes met speeltuinen, zwembaden, en restaurants die je vakantie compleet maken.

Wil je graag meer lezen over het varen met kinderen en welke voorbereidingen daarvan belang zijn? Lees dan hieronder verder

Voorbereiding voor varen met kinderen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt eigenlijk voor alles. Veiligheid staat voorop en zeker als het gaat om varen met kinderen. Om goed voorbereid op vaartocht te gaan hebben wij hieronder een aantal belangrijke stappen voor je op een rijtje gezet.

1. Veiligheid.
Zorg voor voldoende, veilige en passende reddingsvesten voor alle bemanningsleden, deze krijg je altijd van ons mee bij de check-in. Laat (kleine)kinderen in de boot en op de haven altijd de reddingsvesten dragen. Reddingsvesten zijn standaard aanwezig in onze huurboten.

2. Plan je vaartocht.
Check de actuele weersvoorspellingen, en houd deze tijdens de vaartocht regelmatig in de gaten. Het weer op het water kan zomaar omslaan. Plan ook je overnachtingen in, wissel natuurligplaatsen af met ligplaatsen in havens voor alle nodige faciliteiten. Wil je iets meer comfort? Overnacht dan altijd in jachthavens.

3. Zorg voor voldoende zon bescherming.
Sommige schepen hebben een cabriotent of zonnescherm en smeer je goed in met voldoende factor! Check www.zwemwater.nl voor de beste zwemwateren én controleer direct of het water veilig is.

4. Neem voldoende proviand mee.
Niet alleen lekker maar ook zo prettig als je een vaartocht maakt in de natuur waarbij je geen stadscentrums / havens aandoet. Een lekkere lunch met warm soepje of verkoelend ijsje onderweg is natuurlijk altijd een goed plan! De jachthavens en stadscentrums in Friesland kennen de heerlijkste restaurants.

5. Varen doe je samen!
De wat grotere kinderen vinden het fantastisch te mogen helpen, bij het losmaken van de lijnen, het uitrollen van de zeilen of met hulp zelf sturen. Varen e/o zeilen is een fantastische activiteit die je samen kunt doen.

Varen in Friesland met kinderen

Een dagje varen of voor een langere periode op het water vertoeven. Het is heerlijk en prachtig om te doen in Friesland. Er zijn verschillende mooie plekjes in Friesland om te varen met kinderen. Zij moeten zich natuurlijk ook vorstelijk kunnen vermaken. We hebben daarom hieronder een aantal suggesties voor locaties in Friesland om puur te genieten met de kinderen.

Maak de oversteek met een zeiljacht naar een Waddeneiland 100% avontuur gegarandeerd.
Avonturier als Freek Vonk? Bezoek en overnacht in het prachtige natuurreservaat De Alde Feanen, misschien zwemt er wel een ree voorbij!
Jachthaven Hindeloopen, (met binnenzwembad) ook als het wat minder mooi weer is.
Jachthaven Terhorne; breng een (extra) dagje door in het Kameleondorp!
Eiland Heeg, een prachtig eiland voor een overnachting en het echte buiten gevoel.
Jachthaven de Kuilart Koudum, met een moderne camping en veel activiteiten voor de kinderen.

Genieten op het water is het fijnste dat er is. De vrijheid, natuur en natuurlijk de gezelligheid aan boord zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Wil je ook een boot huren om Friesland te ontdekken met de kinderen? Je kunt dan contact met ons opnemen en wij helpen en adviseren je daar graag verder persoonlijk mee.