Unieke aanlegplaatsen in Friesland

Als je op vaarvakantie gaat naar Friesland is de reistijd kort en ben je er echt helemaal uit. Weg van de drukke snelwegen en het zoeken naar parkeerruimte. In Friesland is ruimte genoeg. Op het water merk je pas echt hoe fijn een vakantie in Friesland kan zijn. Tijdens een vaarvakantie ontdek je unieke aanlegplaatsen in Friesland waar je nog meer moois kunt ontdekken van de provincie. 

Varen in Friesland is bij uitstek dé manier om deze waterrijke provincie te leren kennen. Een vaarvakantie met zijn twee of met vrienden of het hele gezin? Op een boot van Bootverhuur Hospes is het gegarandeerd goed geregeld! Onze vloot bestaat uit prachtige motorboten en sportieve zeiljachten.

We vertellen je hieronder graag meer over unieke aanlegplaatsen in Friesland en waarom een vaarvakantie een absolute beleving is.

Vaarvakantie in Friesland

Midden in zuidwest Friesland vind je de wereldberoemde Elfstedenstad Sneek. Niet alleen bekend van haar waterpoort of Friese berenburg maar van de Sneekweek haar vele andere culturele evenementen en haar vele vaarwegen. Varen vanuit Sneek is varen vanuit het watersport hart, je bent direct aangesloten op de vele waterwegen en vaart met gemak prachtige routes van stad naar stad of zoekt de rust op in de natuur aan een van de vele Marrekrite aanlegplaatsen. 

Friesland is leuk om te ontdekken met zijn tweeën, maar ook zeker als gezin. Varen met kinderen zorgt voor een unieke ervaring als gezin. Friesland biedt, rust, ruimte en vrijheid op het water. Een perfecte combinatie dus om te gaan varen met kinderen door Friesland. Als je op vaaravontuur gaat, met het gezin of als koppel, dan wil je natuurlijk extra genieten bij een aanlegplaats. Je kunt dan ook van de boot en nog meer op ontdekking gaan. Hieronder delen we unieke aanlegplekken. 

Unieke aanlegplekken

Uniek in Friesland zijn de Marrekrite aanlegplaatsen. Dit zijn aanlegsteigers, eilandjes met diverse aanlegplaatsen en ankerboeien (ankerplaatsen op veilige locaties). Alleen in Friesland vind je deze gratis aanlegplaatsen. De organisatie verzorgt tevens vuilophaal en toiletwateropname punten. Je kunt dus onderweg in Friesland overal in aanraking komen met de Marrekrite organisatie. 

De organisatie die deze plaatsen verzorgd werkt op basis van giften en donaties. Je kunt een mastwimpel kopen voor 14,95 en steunt daarmee de organisatie, zodat zij jaarlijks onderhoud kunnen plegen en nieuwe aanlegplaatsen kunnen verzorgen. Vaarvakantie in Friesland met unieke aanlegplaatsen? Steun ook de Marrekrite organisatie!

Unieke aanlegplaatsen Friesland
Aanlegplaatsen Friesland

Marrekrite wimpel kopen

Bootverhuur & Jachtwerf Hospes is niet alleen zelf donateur, maar ook verkooppunt van de Marrekrite organisatie wimpels. Boek bij jou reservering direct een wimpel inclusief donatie. De Marrekrite organisatie is je er hartelijk dankbaar voor!

Ook zo’n zin gekregen in een vaarvakantie en unieke aanlegplaatsen in Friesland ontdekken? Kies dan uit één van onze luxe motorboten, perfect geschikt voor 2 tot 4 personen voorzien van veel denkbare luxe als fijne bedden en eigen sanitair compleet ingericht inventaris én de beste manouveerbare schepen. Onze zeiljachten zijn niet alleen perfect verzorgd en sportief, maar tevens ingericht voor een fijne vakantie met 2 tot maximaal 6 personen. 

Vragen over een vaarvakantie in Friesland? Voor vragen kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.