Weekendje weg: varen door Friesland

Opzoek naar tips voor een weekendje weg? Kies dan voor een vaartrip door Friesland en huur een boot bij Bootverhuur Hospes in Sneek! Wil je graag een weekendje weg? Ervaar en kom tot rust met een comfortabele en compleet ingerichte boot van Hospes uit Watersportstad Sneek. Als je kiest voor varen door Friesland dan kies je voor optimale rust en genieten van de natuur. Friesland heeft namelijk heel veel te bieden voor een weekendje weg.

In deze blog vertellen we je er graag meer over.

weekendje weg varen door friesland

Weekendje weg met motorboot

Een weekendje onthaasten en relaxen in het mooie Friesland vanaf het water; het ultieme weekendje weg! Met onze motorboten van Linssen Grand Sturdy of Cabin Langenberg met een doorvaarthoogte van max. 2.45mtr. Kom je op de mooiste plekjes.

We hebben een vaartip voor je. Een mooie weekendroute door (zuidwest) Friesland van circa 75 km.

Start vanaf Bootverhuur Hospes op vrijdagmiddag en vaar via het Sneekermeer naar een fijne ligplaats aan één van de Marrekrite aanlegsteigers of kies voor een overnachting in de haven van Langweer of Joure.

Zaterdag vertrek je naar het Tjeukemeer, geniet van de prachtige natuur, rust en ruimte op het water. Vaar vervolgens door naar Sloten en Woudsend, geniet van een lekkere lunch en vaar door via het Heegermeer. Vervolg de route naar Bolsward. Tussen de landerijen bereik je aan het einde van de dag Bolsward, een mooie stad voor een overnachting in het centrum én geniet van de fijne restaurants of doe een boodschap en kook gezellig aan boord.

Zondag rustig aan wakker worden en ontbijten. Op naar IJlst, een mooie rustige route met een aantal bruggen. In IJlst bezoek je de sfeervolle overtuinen, de fontein van de ‘11 Fontains’ het restaurant de overkluizing in het centrum direct aan de vaarroute is een echte aanrader.
Vervolgens vaar je via de Geeuw door naar Sneek. Je kunt de boot op zondagmiddag inleveren of ervoor kiezen de laatste dag/ nacht te overnachten in Sneek bij Hospes, in het centrum of één van de passantenhavens. Sneek heeft alles in huis voor een gezellige overnachting op het water, kies zelf maar.

Bij terugkomst weten wij zeker dat je vol nieuwe energie de week kunt beginnen én dat je daarna al uitkijkt naar een vaarvakantie in onze mooie provincie.

Met de zeilboot een weekendje weg

Wil je liever sportief zeilen door Zuidwest-Friesland? Bijvoorbeeld een weekendje uitwaaien op de mooiste meren van Nederland? Dat kan vanuit Sneek. Huur een compleet ingericht zeiljacht voor 2 tot 6 personen. Kies voor een sportieve Beneteau zeiljacht of ga voor de extra luxe Dehler 32. Zeil vanuit Sneek een prachtig rondje. Zeilen? Dat betekent een uitstekend weekendje weg! Onze kajuitzeiljachten zijn perfect voor een zeilweekendje in zuidwest Friesland.

Tip: Start vrijdag vanuit Sneek bij Bootverhuur Hospes en vaar zonder bruggen of sluizen vrijwel direct het Sneekermeer op. Je maakt je de zeilboot eigen en overnacht aan een van de vele Marekrite ligplaatsen.

Op zaterdag vaar je in circa 2 uur naar het Heegermeer, zodra het kan de zeilen hijsen én genieten maar! Heerlijk over het uitgestrekte Heegermeer en de Fluessen. Kies voor een overnachting in Koudum of zeil middags terug naar Heeg en vermaak je in het gezellige toeristische centrum met vele restaurants en gezellige bars. Op zondag na het ontbijt weer fijn zeilen op het meer en middags richting Sneek en verblijf nog op het Sneekermeer. Overnachten kan de laatste nacht aan een van de vele Marrekrite aanlegsteigers of op het gezellige starteiland (op 30 minuten varen vanaf onze haven). Inleveren op zondagmiddag behoort ook tot de mogelijkheid.

Een kajuitzeilboot van Bootverhuur Hospes is heel geschikt voor een weekend weg of een langere vaarvakantie. Voor iedere zeiler hebben wij een geschikte zeilboot in de verhuur vloot!

Op zoek naar avontuur én wil je een leuk weekendje weg?

Huur dan één van onze boten bij Bootverhuur Hospes in Sneek. Friesland is een perfecte plek om tot rust te komen en te genieten op het water. Met allerlei verschillende bezienswaardigheden en de mooie natuur kun jij je zeker een weekendje vermaken. Gezellig met je partner of met het gezin.

Wij adviseren je tevens graag voor het huren van een passende boot. Of dit nu een motorboot of zeilboot is. Je maakt de mooiste herinnering met een boot van Hospes. Voor vragen kun je contact met ons opnemen.