De mooiste vaarroutes

Vaarroutes in Friesland
Iedere boot heeft haar eigen eigenschappen, houdt rekening met de diepgang, doorvaarthoogte en breedtes bij het uitstippelen van jou route.

Wij adviseren je graag!

Friesland route 1 week
Ontdek onze prachtige provincie en vaar in een week een route door Friesland.
Met deze afwisselende route zie je veel van Friesland, je vaart eerst over het ruime water van het Sneekermeer naar Joure een gezellig stadje met nette jachthaven in het centrum, door naar het Tjeukermeer en Slotermeer voor een overnachting in het prachtige vestingsstadje Sloten. De derde dag via het Heegermeer en later bevaar je ook de kanalen naar Bolsward.

Door naar Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland met een overnachting in de gezellige binnenstad in de prinsentuin of geniet van de ruimte en de natuur op en overnacht in de nieuwe haven op de Grote Wielen.

Tijd genoeg? Dan vaar je door naar Dokkum, overnacht bij de wereldberoemnde molen 'Zeldenrust'. Dag 5 of 6 door naar Earnewoude het natuurgebied de Alde Feanen biedt ontelbaar veel overnachtingen aan de Marrekrite steigers en eilandjes, kies maar uit het is er fantastisch.
De laatste dag terug naar Sneek, tanken aan de Houkesloot, daar vaar je toch langs. Een ligplaats in de haven van Hospes is er altijd, loop op je gemak naar het centrum voor een laatste keer uit eten of kook gezellig aan boord.
 

Overnachtingsvoorstellen:
1. Joure
2. Sloten
3. Bolsward
4. Leeuwarden
5. Dokkum
6. Eernewoud
7. Sneek

 

 

  

 

Routes voor beginners

Een vaarbewijs is niet noodzakelijk voor de huur van een van onze schepen. Echter is het van uiterst belang dat je de vaarregels kent en je daar natuurlijk ook aan houdt. Ken de voorrangsregels, signaalaanduiding, regels bij doorvaren van bruggen en sluizen, omgaan met beroepsvaart etc.

Op het water ben je nooit alleen!

Vaar niet uit boven windkracht 6 (of hoger)
Voer verlichting (nacht / navigatie)
Neem de tijd, varen is onthaasten
Vaar niet harder dan nodig is en houdt veilige afstanden
Blijf kalm bij bruggen en sluizen, begeef je niet in moeilijke situaties
Kijk uit waar je het schip aanlegt / voor anker gaat
Leg het schip op de juiste wijze vast
Loos geen afval in de natuur!
Houdt rekening met natuur en milieu, meer niet af in rietkragen, natuur- en vogelreservaten