Gastblog | Zomervakantie vieren in Nederland

Blijf jij komende zomer in Nederland en wil je hier je vakantie vieren? Een vakantie in eigen land kan erg leuk zijn. Nederland is erg onderschat als vakantieland binnen Europa en ook voor Nederlanders zelf valt er nog veel te zien en te beleven. De meeste Nederlanders hebben sommige provincies zelfs nog nooit gezien. Ben jij bijvoorbeeld wel eens in Friesland geweest, of in Zeeland? Ben je ooit in de achterhoek geweest of op de prachtige Waddeneilanden? Als je inspiratie zoekt voor een leuke vakantie in Nederland, vind je hieronder een aantal tips.

Nederlandse stranden

De afgelopen jaren is het meestal prima weer geweest in de zomer. Ook in het najaar kunnen de temperaturen nog hoog oplopen. Voor een leuke strandvakantie kun je ook terecht in ons eigen land. Huur een strandhuisje of een hotel in de buurt van een mooi strand, zoals Bergen of Egmond aan Zee. Ook stranden zoals Noordwijk, Kijkduin en Ouddorp zijn erg leuk. Voor mooie stranden kun je ook kijken naar Zeeland of de Waddeneilanden. Het beste is als je kiest voor een strand met een leuke stad of een gezellig dorp in de buurt, zodat je ook op een bewolkte dag iets leuks kunt gaan doen.

Grote steden

Het is ook leuk om een stedentrip te maken in een grote stad. De meeste mensen hebben Amsterdam en Rotterdam al wel gezien. Utrecht en Den Haag zijn ook erg populair. Hiernaast zijn er nog veel andere steden die minder bekend zijn. Zo zijn Maastricht, Eindhoven, Delft en Vlissingen ook erg leuk om een paar dagen op vakantie te gaan. Breda en Arnhem worden ook een stuk minder vaak bezocht.

Huur een bootje

Nederland heeft naar mooie stranden, ook veel mooie, grote meren. Als het een dag lekker weer is, kan het ook erg leuk zijn om een bootje te huren. Je kunt dan lekker varen op het water met wat snacks en een drankje erbij. Stop tussendoor even voor een zwempauze of leg aan om ergens gezellig te gaan lunchen. Met een eigen boot heb je alle vrijheid en rust die je zoekt tijdens een vakantie. Plekken als Sneek en ’t Gooi zijn bijvoorbeeld erg leuk om te varen, maar je kunt ook een bootje huren aan de kust of op de Waddeneilanden.