Gastblog | Wat zijn de voordelen van een aluminium sloep?

De aluminium boot is de laatste jaren aan een sterke opmars bezig. Steeds meer mensen die een boot hebben of willen aanschaffen, kiezen voor een aluminium type boot omdat deze een aantal unieke voordelen biedt. Een belangrijk voordeel en voor veel liefhebbers, of je nu beginnend of ervaren bootfanaat bent, is dat een boot van aluminium praktisch geen onderhoud nodig heeft. En dat is fijn, want een boot schaf je niet aan om alleen te onderhouden, maar vooral ook om er plezier van te hebben en je vrienden en familieleden mee te nemen voor een heerlijk dagje op het water.

Voordelen van een aluminium boot

Voor boten die veel gebruikt worden, is aluminium ideaal materiaal. De belangrijkste voordelen van het gebruik van aluminium voor boten is dat dit materiaal zo goed als onderhoudsvrij is. Natuurlijk moet ook een boot, net als een auto, goed onderhouden worden. Maar de mate van intensiviteit van onderhoud in vergelijking met bijvoorbeeld een boot gemaakt van hout of ander materiaal, is toch een groot verschil. In de winter kan de boot dus gerust te water blijven (scheelt weer in de kosten). Daarnaast biedt aluminium het voordeel dat het stevig materiaal is, het is dus zowel licht, als sterk, het beschadigt niet snel en het gaat lang mee zonder dat het materiaal wordt aangetast. Het is dus ook nog eens duurzamer.

 

Duurzaam en licht

Gezien het feit dat aluminium erg stevig en weerbaar is, zijn aluminium sloepen over het algemeen behoorlijk waardevast. Het materiaal slijt namelijk bijna niet. Een aluminium boot is ook relatief licht. Dit maakt dat een aluminium boot goed wendbaar is in het water en een optimale vaarsnelheid kan bereiken. Tevens fijn dat de boot daardoor ook op het land eenvoudig te verplaatsen is. Ook goed om te weten: aluminium is niet brandbaar. Een aluminium boot is in dit opzicht dus ook een veilige boot.

 

Bijzondere look

Naast de praktische voordelen van een boot van aluminium, zijn deze vaak ook bijzonder van uitstraling. Natuurlijk heeft ieder zijn of haar persoonlijke voorkeur; het blijft tenslotte een kwestie van smaak (of smaakverschil). Ben je fan van de charmes van een houten boot, dan kan het zo zijn dat aluminium je helemaal niets zegt. Het kan ook zomaar zo zijn dat je toch verkocht bent ook nu je eenmaal de voordelen van een aluminium boot weet. Het uiterlijk is meer industrieel, strakker en dat moet je mooi vinden.

 

 

Conclusie

Kies je voor een aluminium boot, dan kies je voor duurzaamheid en gemak. Houd je van een opvallende boot, waar je zeker opmerkingen/complimenten over gaat krijgen van voorbijgangers of andere bootliefhebbers, dan is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen (om hierna net zo enthousiast te worden als ieder ander die je is voorgegaan). Navalia boten heeft een groot aanbod aan boten van aluminium en van diverse materiaalsoorten. Kijk dus vooral goed rond voordat je een boot aanschaft en kijk naar de mogelijkheden en opties die er online zijn.