Gastblog | Rondvaart, ontspannend en leerzaam

Rondvaren in een stad geeft niet alleen veel informatie, het kan ook nog eens gezellig zijn. Waar veel mensen vertrouwd zijn met de bekende delen is het altijd leuk om de stad eens vanuit een andere hoek te bekijken. Waar meestal over een brug wordt gelopen is het bijzonder om er een keer onderdoor te varen. Met een hapje en een drankje erbij is een rondvaart lekker ontspannen, gezellig en er wordt nog wat geleerd.

De kapitein als gids

Een rondvaart in Den Haag laat de stad van een andere kant zien. Den Haag is een bijzondere en veelzijdige stad. De visserij heeft altijd een grote stempel op de stad gedrukt. De zee en de havens geven de stad daarom een bijzonder aanzien. Buiten de havens valt er in de binnenstad ook veel te zien. De gebouwen hebben ieder hun eigen verhalen en functies. Varen door Den Haag geeft een goed beeld van wat er zich allemaal afspeelt in de stad. Of het nu om de politiek of om geschiedenis gaat, in Den Haag staat de tijd niet stil.

 

Een verzorgde boottocht

Veel rondvaarten die er bestaan zijn enkel gericht op het rondvaren en informatie verschaffen. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Echter een uitje op de borrelboot is weer een andere unieke ervaring. Samen of met een groep kan er heel wat worden gelachen. Rondvaren met wat te lekkers te eten en te drinken is ontspannend en zorgt ervoor dat je er echt even tussenuit bent. Den Haag is een waterstad en leent zich daarom uitstekend voor gezellige rondvaarten.

 

Veiligheid staat voorop

De kans bestaat dat er mensen zijn die nooit hebben gevaren. Wanneer de regels in acht worden genomen kan er weinig echt fout gaan. Op de boot is de kapitein de persoon die verantwoordelijk is voor de groep mensen die meevaren. De aanwijzingen van bemanning zijn belangrijk om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkeer op het water is druk zoals op de weg en gebonden aan regels. Boten gebruiken een langere remweg dan een auto of een fiets. Daarom is het verstandig dat er een kapitein is terwijl de groep lekker door de stad wordt rondgevaren.