Gastblog | In een kajak het water op

Ga nooit rechtop staan in een kano of kajak is de beste tip wanneer er gevaren gaat worden. Varen in een kajak is ontzettend leuk om te doen. Het is een heerlijke bezigheid die wat inspanning vereist terwijl er wordt genoten van de natuur. Kajakken is gezond en brengt ook nog eens avontuur met zich mee. Varen in een kajak is niet moeilijk en de slag heb je zo te pakken. Kajakken is iets wat je alleen kunt doen maar met een paar andere mensen erbij is het wel gezelliger natuurlijk.

Leuk en sportief

Outdoor activiteiten zijn geweldig leuk en er zijn nogal wat verschillende outdoor activiteiten. Of er nu wordt geklommen, door de grotten wordt gewandeld of wordt gevaren, de activiteiten doorbreken even de dagelijkse sleur. Het gebeurt niet iedere dag dat er met een kajak op een rivier wordt gevaren of dat er aan een touw naar beneden wordt getokkeld. Outdoor activiteiten kunnen een nat pak opleveren. Bij alle buiten activiteiten wordt er vooraf duidelijk instructie gegeven en bij de gevaarlijkere onderdelen is er altijd begeleiding aanwezig.

 

De slag te pakken hebben

Kajakken is iets wat bijna iedereen kan leren. Na een aantal meters te hebben gevaren merk je direct wat de kajak doet wanneer er wordt gepeddeld. Er zijn verschillende afstanden waaruit gekozen kan worden en dat maakt het kajakken goed toegankelijk. Het is niet nodig om een topsporter te zijn om een stukje te varen op een rivier. Kajakken is namelijk wel bedoeld voor de ontspanning en het is zeker geen wedstrijd. Met lekker zonnig weer is het niet erg om een keertje om te vallen met de kajak en even af te koelen.

Is kajakken gevaarlijk?

Wanneer iemand in een kajak stapt is het wel belangrijk dat de persoon ook kan zwemmen. Het is niet gegarandeerd dat de finish wordt behaald met droge kleren. Of je elkaar voor de grap omduwt of dat de kano omgaat omdat er een klein watervalletje moet worden gepasseerd, reserve kleding meenemen is slim. Wanneer een rivier te wild is of wanneer het waterpeil te hoog is wordt er door de organisatie besloten dat er niet wordt gevaren. Veiligheid staat voorop, daarna het plezier.