Gastblog | De leukste vakanties voor een échte dierenvriend

Een vakantie met je trouwe viervoeter, of een vakantie met veel bezoekjes aan verschillende dieren. Tijd samen met een paar lieve beestjes is altijd veel waard. Helemaal tot rust komen tijdens je vakantie doe je dan natuurlijk ook met dieren.

Neem ze mee!

Neem je eigen hond, kater, cavia of zelfs paard mee op vakantie en geniet. De Nederlandse natuur kent veel uitingen: gaat je hond rennend over het strand, of kiezen jullie liever voor de kronkelige paadjes die het bos jullie biedt?

Herinneringen maken doe je samen… en als baasje is dat óók samen met je huisdier: dus neem ze lekker mee op vakantie. Een blije viervoeter betekent een blije dierenvriend, leg je dit ook zo graag vast? Later die opname van jullie samen terug kijken en denken aan die ene leuke vakantie in eigen land.

Veel mensen nemen hun huisdieren mee op vakantie, dus er zijn genoeg mogelijkheden om ook jouw diertje mee te nemen tijdens jullie vakanties. Je zal vanzelf zien hoe makkelijk het eigenlijk is.

Ook als je geen huisdieren hebt

Een kopje van die lieve kat, dat ene paard aaien of de apen zien slingeren aan de touwen? Ook als je zelf geen huisdieren hebt, kun je natuurlijk alsnog een dierenvriend zijn. Zelfs dan zijn er leuke vakanties vol beestig plezier.

Dieren op een vakantiepark! De geiten staan klaar om gevoederd te worden en de konijnen moeten nodig geaaid worden… Wie neemt deze taak op zich.. jij natuurlijk! Er bestaan vakantieparken in Nederland waar de dieren achter je huisje lopen en graag jouw aandacht verkrijgen.

Liever naar een andere plek? Ook dan zijn er opties voor jou om toch nog je favoriete dieren te zien. Denk aan een bezoek aan de Apenheul, een andere dierentuin of misschien zelfs de Veluwe! Apen, zebra’s, olifanten, edelherten en wilde zwijnen? Het kan echt.

Wat ga je doen?

Vermaken gaat makkelijk met een dierlijk gezelschap, maar dat dierlijke gezelschap moet natuurlijk ook vermaakt worden. Er zijn zo veel leuke mogelijkheden om samen met je viervoeter uit te voeren. Waar gaan jullie dan heen? Er zijn zo veel mogelijkheden. Een aantal ideetjes:

  1. Wandelend over het strand langs de kust
  2. Nog meer wandelen: door het bos!
  3. Stap in de boot en ontdek het leven rond en in het water
  4. Maak een parcours en leg deze samen af
  5. Speel verstoppertje: hun neuzen werken beter dan je misschien denkt
  6. Een museum bezoeken.. ja dat mag én kan!