Gastblog | Bootje huren in Nederland: de leukste plekken om te varen

Willen jij en je gezin een dagje of weekend weg binnen Nederland? Voor een ultiem vakantiegevoel is het leuk om dan een bootje te huren. Leg de boot even stil en ga een stukje zwemmen met de kinderen, neem de vishengel mee of ga lekker borrelen op de boot. Je kunt tussendoor ook even aanmeren bij een leuk plaatsje, om hier te lunchen of een drankje te doen. Als het warm weer is in Nederland, is een bootje huren altijd een goed idee. Meestal heb je zelfs niet eens een vaarbewijs nodig. Wat zijn de leukste plekken in Nederland om een bootje te huren? Onze favoriete locaties vind je hieronder.

Sneek

Een leuke plek om een bootje te huren is Sneek, in Friesland. Vanaf hier kun je ver reizen met de boot. Je kunt ver de stad in varen, maar vanaf hier ook gemakkelijk de plassen en meren in de buurt bereiken. Zo heb je dichtbij bijvoorbeeld het Sneekermeer en de Witte en Zwarte Brekken. Er zijn veel plekken waar je mooi kunt aanmeren om een wandeling te maken, een drankje te doen of een hapje te eten.

Waddeneilanden

De Waddenzee is ook een erg mooi gebied om te gaan varen. Dit natuurgebied staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en zit vol met prachtige stranden, duinen, planten en dieren. Een vakantie op Texel is ideaal als je even lekker wilt uitrusten. Op het eiland is ook veel te doen en er zijn genoeg plekken waar je makkelijk kunt aanleggen.

De Biesbosch

Dicht bij de grens tussen Zuid-Holland en Brabant vind je het grote natuurgebied de Biesbosch. In dit nationale part kun je veel leuke dieren vinden, zoals bevers de zeearend en veel andere bijzondere vogels. Het beste is om een boot te huren die niet veel lawaai maakt, zodat je de dieren van zo dichtbij mogelijk kunt zien. In het natuurgebied heb je ook het Museumeiland, wat ook leuk is om gezien te hebben.

Amsterdam

Naast varen in de stille natuur, is het natuurlijk ook leuk om te varen door de drukke binnenstad van Amsterdam. Vanuit het water heb je een mooi uitzicht op de stad en op veel plekken kun je leuk aanmeren om wat te eten of drinken. Wil je varen in een stad die iets rustiger is? Dan is Utrecht ook erg leuk.