Gastblog | Boot inrichten, waar moet je op letten?

Iedereen die veel tijd op het water doorbrengt, weet dat comfort aan boord hand in hand gaat met orde. U wilt uw boot zo inrichten dat u bij sterke golven of onverwacht harde wind alles op orde heeft. Een goede tafel of een stevige stoel is daarom een ​​goede basis om ruimte te creëren voor vaarwater. en als er een storm opsteekt zorg je ervoor dat het stevig genoeg is vastgemaakt om het Nederlandse weer te overleven. Zo zorg je alleen maar voor wat meer comfort in je boot.

Geef muggen geen kans!

Zoemend geluid  en rode bultjes de volgende dag? Liever niet! Vergeet niet muggenspray en eventueel een klamboe mee te nemen. Een andere oplossing is om voor het slapen gaan je slaapkamer dubbel te controleren en de deur zoveel mogelijk gesloten te houden. Zeker als je op zoek bent naar warmer weer, is de kans groot dat insecten je goede nachtrust komen verstoren.

Wat zijn de nadelen van wonen op een boot?

Een van de meest voorkomende nadelen van het leven op een boot is het gebrek aan ruimte. Gewoonlijk zijn woonboten iets kleiner dan huizen op het land  (tenzij je het geluk hebt een grote woonboot te hebben natuurlijk). Dit heeft een aantal gevolgen. Allereerst is het moeilijk om grote spullen op de woonboot te krijgen. Een groot bed, een zware bank of een lange kledingkast passen niet altijd in de smalle ingang van de woonboot. Wees creatief door meubels uit elkaar te halen of andere meubels te kopen.

 

Gebruik de buitenruimte goed

Natuurlijk is één van de de reden om met de boot op vakantie, om te gaan zoeken naar mooi weer. Zo kunt u ook voor buitengebruik de nodige ruimte gebruiken. Zo creëer je eenvoudig een terras waar je heerlijk kunt ontspannen en eten met je gezelschap.  

Hoe geniet je vanuit je boot van de zee?

Elk woonboot heeft  ergens hout of aluminium jaloezieën . Dit is een handige manier om ramen af ​​te dekken wanneer je geen gordijnen op maat wilt of kunt ophangen. Overdag filteren ze het daglicht  en  het  zicht van buiten naar binnen in het donker zo kan je genieten van de zee overzicht met behoud van je privacy. En  met een simpele twist.

Jaloezieen kun je echter veel beter gebruiken dan de meeste mensen.