Gastblog | boot gezonken? Laat hem afvoeren!

Laat je boot afvoere

Een boot die half of volledig gezonken is, daar heb je helaas niets meer aan. Misschien moet je dan toch maar overwegen om hem te laten afvoeren. Een boot afvoeren, dat doe je natuurlijk niet zelf. Hiervoor schakel je een gespecialiseerde firma in. Zij kunnen boten afvoeren die half in het water liggen of die soms zelfs nog moeilijker bereikbaar zijn. Er worden dan duikers ingeschakeld om de boot weer boven water te krijgen. Het is een hele klus met het zware gewicht maar een professionele firma doet dit dagelijks en dat komt dus helemaal goed!

Schip laten slopen

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Dat geldt helaas ook voor een schip. Je kan jarenlang plezier hebben aan een boot of schip, maar soms kan het zijn dat er niet meer naar omgekeken wordt. Het schip gewoon in het water laten liggen, kost ook alleen maar geld aan onderhoud. Dan is het misschien het overwegen waard om het schip te laten slopen. Een schip laten slopen houdt in dat het tot in kleinere delen wordt afgebroken die eventueel hergebruikt kunnen worden.

Kostprijs

Een gezonken boot laten liggen heeft natuurlijk geen nut. Je hebt er geen plezier meer aan dus dan kan je hem beter laten opruimen. Dit heeft natuurlijk wel zijn kostprijs. De exacte kostprijs van het afvoeren van een gezonken boot is moeilijk te zeggen. Je kan wel een offerte aanvragen en daarbij de situatie zo goed mogelijk proberen te schetsen. Vermeld zeker om welk soort boot het gaat, waar die ligt, wat de lengte is en de situatie er rond. Op die manier kan er een offerte opgemaakt worden en sta je niet voor onaangename verrassingen!