3x de leukste dagjes uit met kinderen in Nederland

De zomervakantie staat bijna voor de deur. Ga je dit jaar niet op vakantie, maar wil je wel wat leuks doen met de kinderen? Gelukkig hoef je niet ver te reizen voor leuke activiteiten. In Nederland is er genoeg te doen voor gezinnen met kids. Heb je bijna alle pretparken al gehad en ben je nu op zoek naar een origineel uitje? In deze blog hebben we drie leuke dagjes uit met kinderen in Nederland op een rij gezet.

 

De Klimduin in Duinen

Ben je nog nooit in Schoorl geweest? Hier staat de bekende Klimduin. Dit is een 51 meter hoge zandberg die je samen met je kids kunt beklimmen. Bovendien vermaken de kinderen zich prima in het zand terwijl de ouders op het terras rustig kunnen toekijken. En nog een voordeel: het is geheel gratis. Je kunt er in Schoorl ook heel goed op uit voor een fiets- of wandeltocht. Er is dus genoeg te doen voor het hele gezin.

 

Dagje naar een zwemparadijs

Zijn jouw kinderen echte waterratten? Je kunt natuurlijk naar het dichtstbijzijnde zwembad in de buurt gaan, maar je kunt het dit keer ook anders aanpakken. Neem de kids mee naar een waar zwemparadijs! Denk bijvoorbeeld aan het Tikibad in Duinrell. Binnen vind je tientallen glijbanen, maar ook buiten kun je zwemmen in het verwarmde buitenbad. Ook voor kleine kinderen is het leuk om naar een zwemparadijs te gaan. Er is vaak een speciaal bad met bijpassende glijbanen voor de kleine waterratten. 

Een tip van ons: vaak boek je een uitje naar Duinrell met korting. Via Uit met korting scoor je goede deals voor een dagje uit naar Duinrell. Het is ook mogelijk om voor een combinatiedeal te kiezen, zodat je een dagje kunt blijven slapen.

Een leerzaam uitje: naar een museum met kinderen

Het weer in Nederland is onvoorspelbaar, dat wist je vast al. Maar slecht weer hoeft je dagje uit met kinderen echt niet te verpesten. Of het nu regent of niet; je hoeft niet thuis te blijven. Er zijn genoeg overdekte plekken waar je heen kunt gaan. Je denkt misschien niet gelijk aan het museum als je een leuk uitje zoekt. Dat is toch te saai voor kinderen? Nee, juist niet! Er zijn genoeg musea die leuke tentoonstellingen organiseren voor kids van verschillende leeftijden. Wat dacht je bijvoorbeeld van NEMO of Het Spoorwegmuseum?