Slapen op het water in Friesland

Voor velen is slapen op het water in Friesland een heerlijke ervaring, het is stil, je hoort de wind en het water zachtjes op de achtergrond en het is heerlijk donker buiten. Een fijne vakantie heb je natuurlijk als je ook goed slaapt. Een goed bed op je vakantieadres is een absolute must. Zeker als je kiest voor slapen op het water in Friesland en dan wel graag in een bed wilt liggen dat heerlijk ligt. Onze zeilboten zijn daarom uitgerust met fijne matrassen en de luxere boten hebben tevens een lattenbodem voor een goede ondersteuning. Hoofdkussens zijn standaard aan boord. Ook een fijn opgemaakt bed kunnen wij verzorgen, eigen beddengoed mee nemen mag ook.

Een vakantie op het water is een ware beleving, je vaart van locatie tot locatie, je slaapt op verschillende locaties elk met haar eigen charme. Lees er hieronder meer over.

Marrekrite ligplaatsen

Als je slaapt op je huurboot kun je iedere dag voor een andere slaaplocatie kiezen. Je vaart naar een haven of ligplaats naar keuze. Overnachten kun je ook in de natuur, aan de zogenoemde Marrekrite ligplaatsen, Friesland kent er ruim 3500(!) En ze zijn door de giften en donaties van de gebruikers altijd gratis. Onze huurboten zijn voorzien van het Marrekritevaantje, en u kunt als huurder je steentje bijdragen door een gift te doen tijdens je reservering. Overnachten aan een mooie steiger midden in een natuurgebied, aan een onbewoond eiland(je) met mede vakantiegangers of helemaal vrij aan een Marrekriteboei; bekijk ze op de kaart van de Marrekrite organisatie aan boord van je huurboot.

Overnachten in Grou

Welkom in Grou, naast Sneek één van de watersport hot-spots van Friesland! Grou biedt toegang tot het nabijgelegen Nationaal Park de Alde Feanen. Een prachtige lange weekendtrip maak je dus zeker in deze regio. Het pittoreske stadcentrum van Grou met de eeuwenoude Sint Piterkerk ademt gezelligheid én vakantiegevoel. Vanaf een van de vele jachthavens loop je zo het centrum in voor een leuke shopmiddag en een heerlijk gastronomische maaltijd.

Slapen op het water in Koudum

Vanaf Heeg over de Fluessen vaar je richting Koudum, met een prachtig gelegen jachthaven direct onder het meer. De passantenhaven met camping heeft veel faciliteiten zoals speeltuinen en een binnenzwembad. Een heerlijke plek om met het hele gezin vakantie te vieren. Een de perfecte uitvalsbasis om je vaartocht naar bijvoorbeeld Stavoren en het IJsselmeer voor te zetten.

Workum ontdekken

Een mooie stad voor een wandeling, bezoek aan museum, winkelen en lekker eten, de elf steden stad Workum heeft het allemaal. Workum kent een aantal kleinschalige passantenhavens gelegen aan de vaarroute of kies voor de haven aan het IJsselmeer waar tevens een camping is gevestigd. Een bezoek aan Workum is het altijd waard!

Zoek rust in Sloten

Een prachtige vestingstad Sloten, met stadspoorten, grachten en oude woonhuizen. Heerlijk slenteren in de rustige straatjes. Een hapje eten in een van de restaurants die dit stadje rijk is. Gelegen aan het meer een Passantenhaven Sloten ‘de Lemsterpoort’, maak gebruik van alle faciliteiten die de haven te bieden heeft. Overnachten in Sloten, een aanrader voor de rust zoeker.

Overnachten in Langweer

Vanuit Sneek vaar je in 2 uurtjes naar Langweer, aangekomen in de gezellige passantenhaven met keurige voorzieningen is het heerlijk vertoeven. Het strandje op loopafstand met openbaar sportveld met fitnes apparaten over de witte brug loop je het knusse centrum in. In de ochtend haal je verse broodjes bij de bakker, ook de buurtsuper is aanwezig. De ruime keuze aan restaurants maakt een overnachting in Langweer de moeite waard.

Ben je nu enthousiast geworden over slapen op het water in Friesland? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te bespreken. Dit geldt ook voor als je vragen hebt. Wij helpen je namelijk graag persoonlijk verder.